Hozzávalók:
1,5 kg magvalt szilva
Tészta:
35 dg réteslisztben elkevert 1 cs. sutopor
3 e.k. porcukor
4 tojás fehérje és 3 e.k. kristálycukor habbá verve
4 tojás sárgája kikeverve 15 dg vajjal és 3 e.k. porcukorral
2 zacskó fahéjas cukor, 1 zacskó vaníliás cukor a szilvára
*
Elkészítés:
Eloszor kimagvaljuk a szilvát és rászórjuk a fahéjas és vaníliás cukrot.
Keményre verjuk a 4 tojás fehérjét a kristálycukorral, nem kell lemosni a keverolapátokat, egyenesen habosíthatjuk tovább a tojások sárgáját a cukorral és a vajjal.
A habosra kevert vajas-cukros-tojásos masszához keverunk pár kanálnyi tojáshabot, lazítjuk ezzel a masszát, utána hozzákeverjuk a maradék habot, valamint kanalanként a sutoporos lisztet.
Tepsibe terítjuk, vizes kézzel igazgatjuk egyenlo vastagságúra a tésztát. Utána egyenletesen elosztjuk rajta a kétfajta cukorral ízesített magvalt szilvát.
Légkeveréssel sutottem 20-25 percig. A tepsi nagyobb méretu volt – 40×42 cm.
Jobb szeletelni, ha hagyjuk kihulni, ez ma nálunk nem sikerult.