Hozzávalók:
4 tojás sárgája
20 dkg. porcukor
10 dkg. kristálycukor
20 dkg. vaj/margarin
A fehérjét felverem habnak
26 dkg liszt
1 sütőpor (el is maradhat)
1 vanília cukor
1 kg. szilva
pár csipet fahéj
*
Elkészítés:
A 4 db.
tojás sárgáját elkeverek 20 dkg.
porcukorral, majd hozzáadok 20 dkg.
vajat / margarint.
A fehérjét felverem habnak, kimérek 26 dkg.
lisztet, belekeverek 1 sütőport (el is maradhat ) és 1 csomag vanília cukrot.
A tojás sárgát és a felvert fehérjét összekeverem óvatosan, majd apránként hozzáadom a lisztet.
Az 1 kg.
szilvát – korábban – kimagoztam, 4 csíkra vágtam, fahéjjal és kristálycukorral megszórtam.
Sütőben kb.
30 perc alatt 170 C-on sütöttem.
Ha finomat ettetek, ezt ki kell próbálnotok.