Hozzávalók:
6 tojás,
6 evőkanál liszt,
6 kanál cukor
1 csomag sütőpor
Szilva felezett
Krémhez:
4 csomag kókusz vagy vanília puding,
1 liter víz,
6 evőkanál cukor,
6 tojásfehérje
Tetejére:
5 dl habtejszín
*
Elkészítés:
Hat tojásból piskótát sütünk úgy, hogy a sütőpapírral bélelt tepsi aljára fél szilvákat teszünk, vágott felükkel lefelé. Ha a tészta megsült, felfordítjuk, hogy a szilvás része kerüljön felülre. Óvatosan lehúzzuk a sütőpapírt.
A pudingot – én kókuszossal készítettem – vízzel és 2 evőkanál cukorral sűrűre főzzük a 2l-es UltraPlusz edényben, mikróban, 600W-on, 12 perc alatt, közben egyszer, kétszer megkeverjük.
6 tojásfehérjéből 6 evőkanál cukorral kemény habot verünk a Mérő- Mixben, majd a meleg pudinggal elkeverjük.
(A megmaradt tojássárgáját más süteményhez vagy ételhez felhasználhatjuk. Én egyesével mini Tupperos apróságokba tettem és ment a fagyasztóba.)
A puding krémet a Szilikon Cukrász Spatula segítségével a tészta tetejére kenjük.
Ezután a tejszínből kemény habot verünk, majd a sütemény tetejére simítjuk.
Fahéjjal vagy reszelt csokoládéval meghintve, kockára szeletelve kínáljuk.
Nagyon finom, dekoratív sütemény.