Hozzávalók:
3 tojás,
4 dl cukor,
2 tasak vaníliás cukor,
1 evőkanál tejföl,
2 dl tej,
2 dl étolaj,
1/2 tasak sütőpor,
4 dl liszt,
kb. 80 dkg szilva,
fahéj.
*
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük 2 dl cukorral. A tojások sárgáját habosra keverjük 2 dl cukorral, 1 tasak vaníliás cukorral, tejföllel és tejjel, majd hozzáadjuk az étolajat és a liszttel elkevert sütőport. Végül óvatosan hozzákeverjük a habot, és sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. Ráhelyezzük a kimagozott, félbevágott szilvákat, ízlés szerint megszórjuk cukorral, és előmelegített sütőben (180 fokon kb. 35 percig) készre sütjük. Még forrón meghintjük fahéjjal és 1 tasak vaníliás cukorral.