Hozzávalók:
60 dkg krumpli
20 dkg liszt
3 kanál griz
1 kanál zsir
1 tojás
pici só
prézli
vaj
kockacukor
szilva
*
Elkészítés:
A krumplit sós vízben megfőzöm, meghámozom, áttöröm, majd hagyom langyosra hűlni. Hozzáadom a zsirt, a sót a grizet a lisztet, és lágy, rugalmas tésztát gyúrok….a liszt pontos mennyisége attól függ, mennyire vizes maga a krumpli. Konyharuhával letakarom és 10-15 percet pihentetem
Én a tésztát sose nyujtom ki….. lisztes kézzel veszek tésztát a kezemben a közepébe fél szilvát és 1 szem kockacukrot teszek gombócokat formálok és a forrásban lévő vízben kifőzöm a gombócokat (újraforrástól számított kb. 5-6 percig), majd leszűröm hideg vízzel leöblítem és vajban pirított zselmemorzsába forgatom porcukorral meghintve tálalom….én jelen esetben szilvaszósszal tálaltam .