Hozzávalók:
10 dkg zabpehely kávédarálón őrölve
1 kk. só
3 evőkanál nyírfacukor, nem paleo: cukor
1 tk. fahéj
1 evőkanál vanília aroma
1 evőkanál ghí (vagy vaj)
1 dl víz
2 tojás
9 szem aszalt szilva
Fűszerek Toldi fűszertermékekből:
http: //www.toldifuszerek.hu
*
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat jól összekeverem.
Hozzáadom a tojásokat és a folyékony alapanyagokat, majd jól összekeverem.
Kicsit folyós a tészta, hagyom pár percet pihenni.
Előmelegítem a sütőt 175 fokra.
Szilikonos muffinformába öntöm a tésztát és mindegyik tetejébe belenyomkodok egy aszalt szilvát, ha nagyon nagy félbevághatod.
(Nekem kicsi szilikonos muffinformám van, ami azt jelenti, hogy pont 9 db jött ki belőle.)
Sütöm kb. 20 percig.
Hagyom hűlni pár percig, majd kiszedem a muffinformákból.
Lehet pirítani egy kis darált diót és porcukros fahéjjal összekeverni, ezt szórni rá.
Én paleozok, nem ehetek gabonát, burgonyát, ezért az érdekes saját találmányú recept.
