Hozzávalók:
1 kg főt burgonya
20 dkg liszt
1 evőkanál margarin vagy zsir
1 tojás
1 evőkanál búzadara
10 dkg zsemlemorzsa
porcukor + fahéj csipet só
Tölteléknek
szilva kettévágva vagy házi szilvalekvár
*
Elkészítés:
-a burgonyát megfőzzük
-még melegen összetörjük
-miután kihült hozzáadjuk a lisztet ,tojást,sót,margarint,búzadarát
-összegyurjuk,kinyújtjuk majd négyszögökre osztjuk a kinyujtott tésztát
-minden kocka közepébe helyezünk egy fél szilvát ( fahéjas cukorba mártjuk előbb)
-vagy egy kiskanál szilvalekvárt
-gombocokat formálunk belőlük
-enyhén sós forrásban lévő vizben megfőzzük ( ha feljönnek a gombócok a víz tetejére ki lehet venni a vizből
-előzőleg egy lábosban kevés zsiradékon megpiritjuk a zsemlemorzsát és ebbe forgatjuk a gombócokat
-tálaláskor megszorjuk fahéjas pocukorral –