Szilvás gombóc

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Csildi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

15

Nehézség

Könnyű

Szilvás gombóc

Recept leírás:

Hozzávalók:

·         20-25 szem szép, egészséges  szilva
·          1 kg burgonya
·          1tk só
·         30 dkg  liszt
·         20-25 kávéskanálnyi fahéjas cukor
·         25 dkg  zsemlemorzsa
·         4-5 ek olaj

*

Elkészítés:

1.    A burgonyát sós vízben megfőzzük, leszűrjük, megvárjuk, míg kihűl, összetörjük.
2.    A kihűlt burgonyából és a lisztből rugalmas tésztát gyúrunk, kinyújtjuk 4-5 mm vastagra, négyszögeket vágunk belőle (a szilva méretétől függőt, hogy betakarja mindenütt), felhajtjuk mind a négy sarkát, összenyomjuk a tésztát, és tenyerünk közt golyóvá hengerítjük.
3.    Lobogó sós vízben megfőzzük, mindig csak keveset, hogy ne hűtse le a vizet.
Ha feljött a víz tetejére, még 1-2 percig főzzük, leszűrjük, leöblítjük.
4.    Az olajat felforrósítjuk, beleszórjuk a zsemlemorzsát és, kicsit megpirítjuk, ebbe forgatjuk a kifőtt gombócokat, aztán tálra szedjük, fahéjas porcukorral szórjuk meg.

Szilvás gombóc

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Szilvás gombóc