Hozzávalók:
Hozzávalók: 4-5 nagyobb krumpli, fél kg. liszt,1 tojás, só, 10 dkg. zsemle morzsa, kevés olaj, 8 db. szilva, ha nincs jó a kemény lekvár is.
*
Elkészítés:
Elkészítés: A krumplikat meghámozzuk, lekockázzuk és sós vízben megfőzzük. A morzsát zsidadékon megpirítjuk,és egy merő kanálnyi fórró vízzel leöntjük. Össze keverjük, és fedő alatt hagyjuk dagadni. A krumpli ha megfőtt, leszűrjük,és krumpli nyomón át tőrjük. Hozzáadjuk a liszhez, bele tesszük a tojást sózzuk, és tésztává gyúrjuk. Kinyújtjuk,és felkockázzuk. Közben a szilvát apró darabokra vágjuk, és fahéja porcukorbe forgatjuk.A kockát négy sarkánál fogva gombóccá fómáljuk.Ha a víz fórr, beletesszük a gombócokat, maj egyszer megkeverjük. Ha feljöttek a víz tetejére a gombócok akkor megfőtt. Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük,és a morzsához keverjük.Fahéjas porcukórral tálaljuk.