Szilvás Fekete-erdő torta

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

scarlett69

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

10

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

25

Nehézség

Haladó

Recept leírás:

Hozzávalók:

Kakaós piskótához:
9 db M-es tojás
9 ek cukor
6 ek rizsliszt
2 ek kakaópor
A szilva zseléhez:
6 dl magozott szilva befőtt levével együtt
1 cs. GM vanília ízű pudingpor
A töltelékhez:
5 dl Meggle tejszármazékmentes habalap
A díszítéshez:
3 dl Meggle tejszármazékmentes habalap
Továbbá:
GM csoki reszelve

*

Elkészítés:

A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot is, tovább verjük a legmagasabb fokozaton, ezt követően a tojások sárgáját is hozzáadjuk, összekeverjük, majd lassú fokozatra állítjuk, és géppel a rizslisztet és a kakaóport is belekeverjük.
Zsírozott lisztezett 20 cm átmérőjű tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben kb 25 perc alatt megsütjük.
Tűpróba!
A szilvabefőttet a pudingporral keverjük össze és főzzük sűrűre.
Hagyjuk kihűlni.
A piskóta ha kisült hagyjuk kihűlni, majd vágjuk három lapba.
Az alsót tegyük tálcára, 5 dl habalapot verjük kemény habbá, felét töltsük habzsákba, és a piskóta szélére nyomjunk belőle, körbe, majd kis távolságot hagyva, egy újabb kisebb kört.
A közöket töltsük meg a szilvazselé felével, tegyük rá a középső lapot, a habbal és a zselével ugyanúgy töltjük.
Végül a felső lappal zárjuk, kissé nyomkodjuk rá, a maradék habbal a tetejét és az oldalát vonjuk be.
2 dl habalapot is verjük kemény habbá, csillagcsővel ellátott habzsákból díszítsük a tortát fel, közepére terítsünk reszelt csokit.
Ha van friss szilvánk, vagy meggyünk azzal tovább díszíthetjük.