Szilvás-barackos lepény

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

5

Sütési / főzési idő (perc)

40

Nehézség

Könnyű

Szilvás-barackos lepény

Recept leírás:

Hozzávalók:

25 dkg rétesliszt
25 dkg porcukor
25 dkg Rama
6 db tojás
2 ek. rum, vagy rumaroma
szilvabefőtt és barackbefőtt de lehet idény gyümölcs is
pici őrölt fahéj és porcukor a tetejére

*

Elkészítés:

Nagyon gyors az elkészítés. A tojásokat szétválasztom, fehérjét kemény habbá verem. A sárgáját összekeverem a porcukor, olvasztott Rama és rummal habosra. Ebbe jön a liszt, majd óvatosan beleforgatva a hab. Sütőpapírral kibélelek egy közepes tepsit és a masszát beleöntöm. A tetejébe nyomkodom a szilvákat és az apróbbra vágott barac darabokat.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 40 perc alatt készre sütöm. Tűpróba. Kicsit kihűlt leszedem a papírt róla és felszeletelem. Hidegen megszórom a tetejét fahéjas-porcukorral.

Szilvás-barackos lepény

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Szilvás-barackos lepény