Hozzávalók:
50dkg krumpli, 5dkg vaj (margarin pl. ráma), 30dkg félgrizes liszt, 8 dkg cukor, 1 tasak sütőpor, 1 tojás, csipetnyi só, kb 15 dkg szilvalekvár , liszt a gyúrótábla kiszórásához.
*
Elkészítés:
A krumplit héjában megfózzük megpucoljuk, és hagyjuk kihülni. Áttörjük krumplitörővel, hozzáadjuk a vajat, a lisztet, cukrot, sütőport, tojást, és a tésztát jól összedolgozzuk. A gyúrótáblát jól lisztezzük ki (mert a tészta nagyon ragad) majd a tésztát kb. 3 mm vastagságúra nyujtsuk ki . pohárral szaggassuk ki a közepére kis szilvalekvár halmokat rakunk, félbehajtjuk, és a széleit jól nyomkodjuk le , hogy a lekvár ne csurogjon ki . A táskákst sütőpapirral bélelt tepsire rakjuk és 180 fokon 15-20 perc alatt szép aranysárgára sütjük. Még melegen megszórhatjuk prcukorral.