Hozzávalók:
*15 dkg széles metélt tészta (Soós Premio 4 tojásos)
*4-5 ek házi szilvalekvár
*2-3 ek olaj a főzővízbe és az edény kikenéséhez
*1 tk cukor a tészta tetejére
*
Elkészítés:
A tésztát lobogó, sós vízben puhára főzzük pár perc alatt ( érdemes 2 ek olajat is tenni bele, így nem ragad majd össze a tészta ), leszűrjük, sós hideg vízben átöblítjük és hagyjuk lecsöpögni.
A sütőt előmelegítjük.
Egy kisebb jénait vagy sütőformát (15*15*6 cm) kikenünk kevéske olajjal (1-2 ek, az aljára és a szélére is).
A tészta felét belekanalazzuk, egyenletesen elosztjuk rajta a szilvalekvárt, majd betakarjuk a maradék tésztával.
A tetejét megszórjuk egy teáskanálnyi cukorral (ez segít, hogy kellemesen ropogósra süljön).
Előmelegített sütőben 30 perc alatt 180 fokon hőlégkeveréssel megsütjük.
Kevés porcukorral meghintve kínáljuk.