Hozzávalók:
40 dkg burgonya
12.5 dkg grízes liszt
1 tojás
20 dkg zsemlemorzsa
2 kanál Ráma ,2 kanál olaj
5 dkg kristály cukor
15 dkg házi szilvalekvár
2 kanál Ráma kipirítani
*
Elkészítés:
A burgonyát héjában megfőzni,héját leszedni és a kis reszelőn lereszelni.
Hozzá adni a lisztet és 1 tojást.
összedolgozni,szaggatóval kiszaggatni,
ényhén sós vízben,amelybe egy kis kanál olajat tettem kifőzni…hamar megfől 5 perc/ha feljön a víz tetejére készen van/ -ez egy jó tanács!!!!
Lyukas kanállal kiszedjük ,meglocsoljuk kipirított vajjal.
2kanál vaj és 2 kanál olajon megpirítjuk a cukros zsemlemorzsát. Tálaláskor megszórjuk vele a lekváros pirohykat.
Jó étvágyat kívánok!!! Nagyon finom!!!