Hozzávalók:
60 dkg krumpli
kb 20 dkg liszt (a krumpli fajtájától függ)
1 ek búzadara
2 ek étolaj
1 tojás
só
zsemlemorzsa
1 kis üveg szilvalekvár
*
Elkészítés:
A krumplit megfőzzük. Krumplinyomón áttörjük és az étolajjal elkeverjük. Sózzuk, hozzáadjuk a búzadarát, a lisztet és a tojást. Ha szükséges, annyi lisztet adunk még hozzá, hogy jól gyúrható és nyújtható legyen a tészta.
1/2 cm vastagságúra nyújtjuk ki, és kb 6×6 cm-es négyzetekre vágjuk. Közepére kemény lekvárt teszünk. A négyszögek sarkait összefogjuk és a Forrásban lévő, sós vízben főzzük meg. Amikor a gombóc feljön a víz tetejére, még egyet forralunk rajta, majd pirított cukros zsemlemorzsában megforgatjuk.
Jó étvágyat hozzá!