Szilvalekváros gombóc

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Kovács Zsuzsanna

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

Könnyű

Szilvalekváros gombóc

Recept leírás:

Hozzávalók:

60 dkg krumpli
kb 20 dkg liszt (a krumpli fajtájától függ)
1 ek búzadara
2 ek étolaj
1 tojás

zsemlemorzsa
1 kis üveg szilvalekvár

*

Elkészítés:

A krumplit megfőzzük. Krumplinyomón áttörjük és az étolajjal elkeverjük. Sózzuk, hozzáadjuk a búzadarát, a lisztet és a tojást. Ha szükséges, annyi lisztet adunk még hozzá, hogy jól gyúrható és nyújtható legyen a tészta.
1/2 cm vastagságúra nyújtjuk ki, és kb 6×6 cm-es négyzetekre vágjuk. Közepére kemény lekvárt teszünk. A négyszögek sarkait összefogjuk és a Forrásban lévő, sós vízben főzzük meg. Amikor a gombóc feljön a víz tetejére, még egyet forralunk rajta, majd pirított cukros zsemlemorzsában megforgatjuk.
Jó étvágyat hozzá!

Szilvalekváros gombóc

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Szilvalekváros gombóc

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!