Hozzávalók:
50 dkg liszt
20 dkg főtt áttört burgonya
3 dl langyos tej
3 tojássárgája
csipet só
6 dkg puha vaj vagy zsír
5 dkg kristálycukor
3 dkg friss élesztő
Töltelék
házi szílvalekvár
tetejére
3 dkg olvasztott vaj vagy margarin + tojássárgája
tálaláskor
porcukor
*
Elkészítés:
– a lisztet átszitáljuk
–az élesztőt felfuttatjuk langyos tejben majd
-a többi hozzávalóval eggyütt lágy tésztát dagasztunk ( ne legyen ragacsos …ha szükséges még adunk hozzá egy kevés lisztet )
-letakarjuk és duplára kelesztjük
-lisztezett táblára borítjuk 1 cm vastagra nyújtom
-8-10 cm négyzetekre vágom
-mindegyik közepébe 1 teáskanál lekvárt teszünk
-feltekerjük buktának
-zománcozott vajjal kikenent tepsibe sorakoztatjuk egymás mellé
-tetejüket + oldalukat megkenjük olvasztott vajjal vagy margarinnal
-még pihentetjük kb.20 percet
-tojássárgájával lekenjük a tetejét
-előmelegitett sütőben 25-30 perc alatt megsütjük
-sütés után letakarjuk tiszta konyharuhával 5-10 percre
-aztán óvatosan szétválasztjuk a buktákat
– tálaláskor porcukorral megszorjuk
–