Szilvalekváros bukta

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Márta

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

40

Nehézség

Haladó

Szilvalekváros bukta

Recept leírás:

Hozzávalók:

Bukta tésztája:
40 dkg liszt
10 dkg porcukor
reszelt citromhéj
1 tasak van cukor
1 db tojás
6 dkg olvasztott vaj
3 dkg élesztő
2 dl langyos tej
1 teáskanál cukor és 3 evőkan. liszt
Szilva dzsem:
fél kg szilva kimagozva
5 evők. cukor
1 tasak piros zselépor
0,5 dl viz.
Kész lekvárral gyorsabb de én éppen szilvaeltevésben voltam és gondoltam friss lekvárral csinálom.

*

Elkészítés:

Kovászt készitek:
2 dl langyos tejben cukor, élesztő és a 3 evőkanál lisztet elkeverem és megkelesztem, 15 perc.
A kimagozott szilvát edénybe rakom és rotyogtatom a cukorral, 15 perc.
A zseléport kikeverem a 0,5 dl vizzel és a szilvához adom, egy forrás és leveszem elkeverem és hideg vizbe állítom.
De kész lekvárral egyszerübb. A lisztet tálba teszem, porcukor, egy tojás, citromhéj és a megkelt kovásszal összegyúrom, ha kevés a tej adok hozzá.
A vajat megolvasztom és kicsinyenként beledagasztom, rugalmas tészta legyen, meleg helyen 40 perc kelesztem.
Kinyújtom, téglalapokat vágok, megtöltöm a lekvárral, sütőpapiros tepsibe teszem, megkenem tojással, 10 perc pihen és sütöm. kb 3o perc 160 fokon.

Szilvalekváros bukta

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Szilvalekváros bukta

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!