Szílvalekváros Aranygaluska

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

120

Sütési / főzési idő (perc)

40

Nehézség

Szílvalekváros Aranygaluska

Recept leírás:

Hozzávalók:

50 dkg liszt
3 tojássárgája
2,5 dkg friss élesztő
3-4 evőkanál cukor
1/2 citrom reszelt héja
3 dl tej
5 dkg olvasztott vaj vagy Rama
csipet só
Rétegezéshez
2 dl szílvalekvár
25 dkg darált dió
10-dkg porcukor

*

Elkészítés:

-a langyos tejbe beletesszük a kristálycukrot + az élesztőt és megfutattjuk
-a lisztet átszitáljuk hozzáadjuk a tojások sárgáját +a sót+ a megkelt élesztőt + citrom reszelt héját+ ha még maradt tej
jól kidolgozzuk,majd az  5dkg olvasztott vajat vagy Ramát és  jól beledolgozzuk
-1 órát meleg helyen kelesztjük
-a sütőedényt  jól kikenjük Ramával és darált dióval megszorjuk az alján
– kinyútjuk a megkelt tésztát 5×5 cm-es kockákra vágjuk
-mindegyik közepébe egy kiskanál lekvárt teszünk
-összefogjuk és kis golyókká formázzuk
a kis gömöket egyenként egy pillanatra olvasztott Ramába mártjuk
-a darált diót összekeverjük a porcukorral és a gömböket  meghempergetjük benne
-két sort rakunk egymásra
-a tál ne legyen tele ..mert még duplájára kelesztjük 30 perc alatt-
-előmelegitett sütőben 40 percig sütjük
-ha nagyon pirul a teteje  letakarjuk alufóliával hogy a közepe még süljön
-sütés után kicsit letakarjuk
-már langyosan lehet fogyasztani

Szílvalekváros Aranygaluska

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Szílvalekváros Aranygaluska

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!