Hozzávalók:
50 dkg liszt
3 tojássárgája
2,5 dkg friss élesztő
3-4 evőkanál cukor
1/2 citrom reszelt héja
3 dl tej
5 dkg olvasztott vaj vagy Rama
csipet só
Rétegezéshez
2 dl szílvalekvár
25 dkg darált dió
10-dkg porcukor
*
Elkészítés:
-a langyos tejbe beletesszük a kristálycukrot + az élesztőt és megfutattjuk
-a lisztet átszitáljuk hozzáadjuk a tojások sárgáját +a sót+ a megkelt élesztőt + citrom reszelt héját+ ha még maradt tej
jól kidolgozzuk,majd az 5dkg olvasztott vajat vagy Ramát és jól beledolgozzuk
-1 órát meleg helyen kelesztjük
-a sütőedényt jól kikenjük Ramával és darált dióval megszorjuk az alján
– kinyútjuk a megkelt tésztát 5×5 cm-es kockákra vágjuk
-mindegyik közepébe egy kiskanál lekvárt teszünk
-összefogjuk és kis golyókká formázzuk
a kis gömöket egyenként egy pillanatra olvasztott Ramába mártjuk
-a darált diót összekeverjük a porcukorral és a gömböket meghempergetjük benne
-két sort rakunk egymásra
-a tál ne legyen tele ..mert még duplájára kelesztjük 30 perc alatt-
-előmelegitett sütőben 40 percig sütjük
-ha nagyon pirul a teteje letakarjuk alufóliával hogy a közepe még süljön
-sütés után kicsit letakarjuk
-már langyosan lehet fogyasztani
–