Szilvalekvár tartósító nélkül

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Ilona

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

1

Előkészítési idő (perc)

120

Sütési / főzési idő (perc)

420

Nehézség

Szilvalekvár tartósító nélkül

Recept leírás:

Hozzávalók:

*

Elkészítés:

A frissen leszedett szilvát megmostam, kimagoztam, majd összevagdaltam. Egy 15 l vödör lett tele, ezt a mennyiséget bele tettem egy  lábasban amit előtte 20 % ecettel jól kikentem kb 1,5 dl ecetet öntöttem bele. AZ ECETET  A LÁBASBA KELL  HAGYNI!!! Betettem a gáz sütőbe, ez a mennyiség teljes hőfokon  6 órahosszáig főtt. NAGYON LÉNYEGES NEM SZABAD EGYÁLTALÁN MEGKAVARNI!!!  Amikor már teljesen félig volt a lábas ekkor kivetem tettem bele cukrot ízlés szerint,és  tovább főztem fent a gázon még  1 óra hosszat. Akkor jó ha a fakanálon megáll a lekvár. Tiszta üvegbe rakom, és mehet a száraz dunsztba kihűlni. Évek óta így csinálom nem csapkod össze – vissza nekem ez bevált.

Szilvalekvár tartósító nélkül

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Szilvalekvár tartósító nélkül

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!