Hozzávalók:
4 kg szilva mag nélkül,
80 dkg cukor
1/2 dl ecet
*
Elkészítés:
Nagyon macerásnak tartottam hogy egy lekvárfőzéskor egésznap a konyhában álljak.
Mivel sok szilvám termett körbeolvastam, erre az eredményre jutottam.
Kimagoztam a szilvát, méd nem volt nagyon érett, hozzáadtam a cukrot és az ecetet.
Egyik adagot rögtön betettem a sütőbe, egy másik adagot úgy próbáltam ki hogy a cukorral állt egy éjszakát de az eredmény ugyanaz lett.
Nekem régi sütőm van így rotyogott 5 -óra hosszát.
Úgy 4-óra elteltével egyszer megkavartam, de nem szükséges.
Kivettem a sütőból és hagyom egy 20 percig pihenni, közben néha megkavartam, ekkor már kezd sűrűsödni.
Még melegen üvegbe rakom, pici szalicil és mehet a szárz dunszba!
Ennyi!