Hozzávalók:
17 dkg liszt
15 dkg margarin
1 ek eritrit – stevia 4x-es édesítő, vagy 4 ek cukor
1 tojás sárgája
1 tk fahéj
csipet só
Szóráshoz:
8 dkg darált mandula a tészta szórására
2 ek barna cukor
Dzsemhez:
1/2 kg szilva
1 ek eritrit – stevia 4x-es édesít, vagy 3 ek cukor
*
Elkészítés:
Dzsem:
1/2 kg magozott szilvát 1 ek eritrit – stevia 4x-es édesítővel, vagy 3 ek cukorral felteszünk főni amíg sűrűsödni nem kezd, kavargatjuk, ekkor levesszük és félretesszük.
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, kettévesszük, a felét egy piteformába rakjuk, kis szélet is hagyunk, rászórjuk a barna cukorral elkevert darált mandulát, a dzsemet ráöntjük,a maradék tésztából rudakat formálunk és egyenletesen berácsozzuk a tésztát.
Légkeveréses sütőben 175 fokon 45 perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat hozzá!
saját recept