Hozzávalók:
70dkg szilva,és 4 nagyobb darab öszibarack,
25dkg cukor, kb 1l viz
fél csm Haas befőtt tartósító a 10gramosból.
3db citrompótló,6szem szegfűszeg
*
Elkészítés:
A vizet a cukorral felforralom,a megmosott szilvákat egy pillanatra beledobom és a kimosott üvegekbe visszaszedem az üvegbe szórom a szegfűszeget és a szirupba belekeverem a Haas befőtt tartósítót,egyet forralok rajta és az üvegekbe öntöm,hogy a gyümölcsöt ellepje,lezárom és fejtetőre fordítom 5 percre és megtörölve az üvegeket mehet a helyére.
Az öszibarackot kettéveszem a magját kidobom,szépen elrendezem az üvegben,rádobom a citrompótlót,ez segít abban,hogy a színét megtartsa és ráöntöm a maradék szirupot.Ugyanúgy járok el vele,mint az előbbiekben.