SZIGETKÖZI MEGGYES

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

SZIGETKÖZI MEGGYES

SZIGETKÖZI MEGGYES

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

Tésztához
·         8 darab tojás
·         8 evőkanál kristálycukor
·         9 ek liszt (ez a +1 kanál megakadályozza, hogy sülés után összeessen a tészta)
·         1 mokkás kanál szódabikarbóna
Krémhez
·         4 dl tej
·         1 cs vanília puding
·         1 ek liszt
·         25 dkg Rama
·         20 dkg porcukor
·         1 vaníliás cukor
·         kb.1,5kg magozott meggy
Tetejére
·         5 dl tejszín
·         2 ek porcukor
·         2 cs habfixáló

*

Elkészítés:

8 tojásból piskótát keverünk. A tepsit kibéleljük sütőpapírral, sűrűn rászórjuk a meggyet és a piskótatésztát ráöntjük. Előmelegített sütőben 180 fokon sütjük.
Közben elkészítjük a krémet.
4 dl tejben megfőzzük a liszttel elkevert pudingot, hűtjük.
25 dkg Ramát 20 dkg porcukrot 1 vaníliáscukrot habosra keverünk, majd a kihűlt pudinggal jól összedolgozzuk.
5 dl tejszínt 2 ek. cukorral, és 2 cs. habfixálóval kemény habbá verünk.
A kihűlt piskótát a tepsiből kiborítjuk, a papírt lehúzzuk róla. Így a meggyes rész van felül. Erre kenjük a krémet, a krémre a tejszínhabot. Tetejét becsíkozzuk, és csokireszelékkel megszórhatjuk. .

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

SZIGETKÖZI MEGGYES