Szezámmagos-zöldborsós csirkemell

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Alexandra

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

2

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

35

Nehézség

Szezámmagos-zöldborsós csirkemell

Recept leírás:

Hozzávalók:

25 dkg zöldborsó
2 tojássárgája

2 db csirkemellfilé
20 dkg liszt
4-5 tojás
15 dkg szezámmag
bő olaj a sütéshez

*

Elkészítés:

A töltelékkel kezdjük :
A zöldborsót enyhén sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük.
Turmixgéppel vagy villával pépesítjük, és hozzákeverjük a tojások sárgáját.
A töltelék ezzel kész, jöhet a csirkemell :
fölvágjuk nyitott szeletnek- az asztallappal párhuzamosan félbevágjuk, majd az egészet kinyitjuk- és kicsit kiklopfoljuk.
Beletesszük a tölteléket, felgöngyöljük és bepanírozzuk:
először megsózzuk, aztán beleforgatjuk a lisztbe majd a panírtojásokba, kicsit lecsepegtetjük, és nem pirított szezámmagban megbundázzuk.
Közepes meleg olajban megsütjük.
Ehhez az ételhez nincs szükség köretre, mert a köret magában a húsban van.
/Én fogpiszkálóval tűztem össze a húst./

Szezámmagos-zöldborsós csirkemell

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Szezámmagos-zöldborsós csirkemell

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!