Szezámmagos rudak

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Kata Boszi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

1

Előkészítési idő (perc)

35

Sütési / főzési idő (perc)

15

Nehézség

Könnyű

Recept leírás:

Hozzávalók:

1 db tojás
50 g szezámmag
2-3 ek szezámmagliszt
3-4 dkg reszelt sajt

bors
pirospaprika vagy ízlés szerinti fűszerek
szezámmag a formázáshoz

*

Elkészítés:

Kevés szénhidrátot tartalmazó sós ropogtatnivaló!
A tojást villával vagy kézi habverővel habosra keverjük, aztán a többi hozzávalót is belekeverjük.
Ragacsos, de jól gyúrható, formázható masszát kell kapnunk.
Ha van időnk, tegyük félre pihenni, hogy a szezámmagliszt felszívhassa a nedvességet.
Diónyi gombócokat veszünk a tésztából, és a gyúrólapra szórt szezámmagon vékony rudakat sodrunk.
Kb.
10 cm-es darabokra vágjuk, és szilikonos sütőlapra tesszük őket.
180 fokra előmelegített sütőben kb.
15 percig sütjük őket, addig, amíg nem kezdenek el színesedni.
Lehetett volna karcsúbbra is csinálni őket, de már nem volt annyi türelmem és időm, de így is nagyon fincsi ropogósak lettek.