Hozzávalók:
*1 kg karfiol
*15 dkg liszt
*3 db tojás
*1 dl tej
*15 dkg zsemlemorzsa
*2 evőkanál szezámmag
*só
*olaj
*
Elkészítés:
A karfiolt rózsáira szedjük, alaposan megtisztítjuk és sós, forró vízben perc alatt roppanósra főzzük.
Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, és lecsöpögtetjük.
Közben három tányért készítünk, az elsőbe a lisztet szórjuk.
A másodikba két tojást törünk, amit villával kicsit felverünk és tejjel lazítunk.
A harmadikba pedig a zsemlemorzsába szórjuk a szezámmagot, és összekeverjük.
A liszt-tojás-szezámmagos morzsa sorrendben beforgatjuk a karfiol rózsákat és forró olajban minden oldalukat barnára sütjük.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni.