Szezámmagos rántott csirkemell

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Gasztropajti

👨‍🍳 Szakács értékelése: 4 / 5 ⭐ (3 szavazat)

Adag

1

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

Haladó

Recept leírás:

Hozzávalók:

4 db csirkemell,
liszt, tojás, zsemlemorzsa, szezámmag, só,
bő olaj a sütéshez.

*

Elkészítés:

A csirkemelleket hosszában, középen bevágjuk, kettéhajtjuk, majd belülről kifelé kikloffoljuk. Így a csirkemell méretét megtöbbszörözhetjük.
Megsózzuk, egymásra helyezzük, és kicsit állni hagyjuk.
Elkészítjük három tányérban a lisztet, az enyhén felvert tojásokat, és a zsemlemorzsát, amibe kevés szezámmagot keverünk. A panírozást először a lisztben, majd a tojásban, legvégén a szezámmag, és a prézli keverékében végezzük. A panírozott húsokat mindkét oldalán a panír aranybarnára színeződésléig sütjük.

Szezámmagos rántott csirkemell