Hozzávalók:
4 szelet csirkemell
A páchoz:
1,5 dl hidegen sajtolt szezámmagolaj
http: //grapoilashop.hu/
1 kk. pirospaprika
2-3 gerezd fokhagyma
3 ek. tej
1 mk. só
Salátához:
1 cs. vegyes saláta
4 koktél paradicsom
1 kisebb lime
3 ek. hidegen sajtolt olívaolaj
http: //grapoilashop.hu/
Mártáshoz:
2 dl görög jughurt
1 ek. mustár
1 kk. cukor
pici citromlé
kevés bors
2 ek. szezámmag a húsra
*
Elkészítés:
Egy csirkemellet kifilézek (a csontjából levest főzök), a filéket kettévágom.
Az így kapott 4 szelet húst bepácolom 3-4 órára.
A páchoz, az olajat egy tálba öntöm, hozzáteszem a pirospaprikát, a tejet, a sót és belepréselem a fokhagymát.
A hús sütése előtt elkészítem a salátát és a hideg mártást.
A lime levét egy kis tálkába nyomom, belereszelem a héját is.
A salátát egy tálba teszem, ráöntöm a lime levet és az olívaolajat, jól összekeverem.
A mártáshoz a joghurtot kikeverem a mustárral, ízesítem kevés cukorral, citromlével és borssal.
Egy serpenyőt vékonyan kikenek olajjal és a lecsepegtetett húst elkezdem sütni.
Egyik oldalát kb. 3-4 percig, amikor megsült, megfordítom és a másik oldalát is sütöm addig, közben a már sült oldalát megkenem ecsettel a páclével, majd ha a másik oldala is megsült visszafordítom és sütöm még fél percig.
A csirkemellet így bepácolva meg lehet sütni grillen is. Ezután világosbarnára megpirítom a serpenyőben a szezámmagot.
Óvatosan, mindig keverve, mert hamar megég. Tálalásnál a tányérra helyezek egy adag salátát, rárakom a félbevágott koktélparadicsomokat, mellé teszem a húst, amit megszórok a pirított szezámmaggal.
A mártást a hús és a saláta közé kanalazom, ebbe mártogatva fogyasztjuk a húst.