Hozzávalók:
2 evőkanál liszt
2 evőkanál kukoricakeményítő
1/4 teáskanál szódabikarbóna
1/4 teáskanál sütőpor
2 evőkanál szójaszósz
1 evőkanál száraz sherry
2 evőkanál víz
1 teáskanál növényi olaj
1 evőkanál szezámolaj
1 bőr nélküli, kicsontozott csirkemell hús
Mártás
1 csésze (2.5 dl)csirke húsleves
2-3evőkanál fehér cukor
2 evőkanál desztillált fehér ecet
2 evőkanál sötét szójaszósz
2 evőkanál szezámolaj
1 teáskanál chili paprika, vagy más erős paprika
1 gerezd fokhagyma, aprítva
1/4 csésze kukoricakeményítő
1/2 csésze víz
1 liter olaj a sütéshez
2 evőkanál pirított szezámmag
*
Elkészítés:
Szitáld át lisztet, 2 evőkanál kukoricakeményítőt, szódabikarbónát, és a sütőport egy tálba. Önts bele: szójaszósz, sherry, 2 evőkanál víz, növényi olaj, és egy csipetnyi szezámolaj, keverjük simára. Keverd hozzá a lisztben megforgatott csirke darabokat, amíg bevonja a tésztávalmindenhol. Majd lefedve tedd a hűtőszekrénybe 20 percig.
Közben, a csirke húslevest, cukor, ecet, sötét szójaszósz, szezámolaj, chili massza, és a fokhagymát forraljuk egy serpenyőben nagy lángon illetve magas hőfokon. Oldjunk fel 1/4 csésze kukoricakeményítőbe 1/2 csésze vizet, és keverjük el a forró mártással. Pároljuk, amíg a szósz besűrűsödik és kivilágosodik, kb 2 perc. Csökkentsd a hőt alacsonyra, és tartsd melegen a mártást.
Melegítsd fel az olajt egy serpenyőben. Tedd bele a csirke darabokat, és süsd, amíg aranybarna lesz, kb. 3 és 4 perc Egy papírtörlővel bélelt tálra tedd. Helyezzük a sült csirke darabokat egy tálaló tálra, és öntsük le a forró mártással . Megszórjuk pirított szezámmaggal a díszítéshez.