Szezámmaggal szórt minipogácsák

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Andi80

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

10

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

Könnyű

Szezámmaggal szórt minipogácsák

Szezámmaggal szórt minipogácsák

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

( A fűszerek Toldi Fűszer termékek, www.toldifuszer.hu )

*

Elkészítés:

A krumplit alaposan megtisztítjuk, meghámozzuk és sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, majd áttörjük.
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral.
A lisztet egy tálba szitáljuk és beleöntjük a felfuttatott élesztőt, a sót, a tejfölt, a krumplit és belemorzsoljuk a szobahőmérsékletű margarint.
Alaposan kidagasztjuk.
Ha találunk benne pici krumpli darabokat, azt még szétnyomkodjuk.
Meleg helyen, konyharuhával letakarva, kb.
1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk, alaposan átgyúrjuk, kb.
2 cm vastagra kinyújtjuk, majd kiszaggatjuk egy kisméretű pogácsaszaggatóval.
( Én egy 4 cm-eset használtam.
) Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk egymástól távolabb és megkenjük tejjel.
A tetejükre szórjuk a szezámmagot.
.
Előmelegített sütőben hőlégkeverésen 180 fokon 20 perc alatt megsütjük.
Amint kivesszük a sütőből, meglocsoljuk tejjel (Ha kenjük, lepotyoghatnak a magok.
) és konyharuhával letakarva kb.
10 percet pihentetjük.
56 db minipogi lett ebből a mennyiségből.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Szezámmaggal szórt minipogácsák