Hozzávalók:
( A fűszerek Toldi Fűszer termékek, www.toldifuszer.hu )
*
Elkészítés:
A krumplit alaposan megtisztítjuk, meghámozzuk és sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, majd áttörjük.
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral.
A lisztet egy tálba szitáljuk és beleöntjük a felfuttatott élesztőt, a sót, a tejfölt, a krumplit és belemorzsoljuk a szobahőmérsékletű margarint.
Alaposan kidagasztjuk.
Ha találunk benne pici krumpli darabokat, azt még szétnyomkodjuk.
Meleg helyen, konyharuhával letakarva, kb.
1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk, alaposan átgyúrjuk, kb.
2 cm vastagra kinyújtjuk, majd kiszaggatjuk egy kisméretű pogácsaszaggatóval.
( Én egy 4 cm-eset használtam.
) Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk egymástól távolabb és megkenjük tejjel.
A tetejükre szórjuk a szezámmagot.
.
Előmelegített sütőben hőlégkeverésen 180 fokon 20 perc alatt megsütjük.
Amint kivesszük a sütőből, meglocsoljuk tejjel (Ha kenjük, lepotyoghatnak a magok.
) és konyharuhával letakarva kb.
10 percet pihentetjük.
56 db minipogi lett ebből a mennyiségből.