Hozzávalók:
1 db tojás
5 dkg szezámmag
2-3 ek szezámmagliszt
3-4 dkg reszelt sajt
só
bors
pirospaprika vagy ízlés szerinti fűszerek
szezámmag a formázáshoz.
*
Elkészítés:
Egy kis egészséges rágcsálnivaló?
A tojást habosra keverjük, aztán minden hozzávalót belekeverünk.
Ragacsos, de jól gyurmázható masszát kell kapnunk.
Ha van időnk, tegyük félre pihenni, hogy a szezámmagliszt felszívhassa a nedvességet.
Több gombócra osztjuk a tésztát, és a gyúrólapot vastagon megszórjuk szezámmaggal, majd elkezdjük sodrófával vékonyra kinyújtani.
A tetejét is megszórjuk bőven szezámmaggal, amennyit csak felvesz a tészta.
Tetszőleges formákra vágjuk, és szilikon sütőlapra helyezzük őket.
180 fokra előmelegített sütőben kb.
15 percig sütjük, amíg nem kezdenek el színesedni.
Jó ropogósak lesznek.


