SZEZÁM-ÉS LENMAGVAS KIFLIK ZABLISZTBŐL

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

10

Előkészítési idő (perc)

100

Sütési / főzési idő (perc)

25

Nehézség

Haladó

SZEZÁM-ÉS LENMAGVAS KIFLIK ZABLISZTBŐL

Recept leírás:

Hozzávalók:

35 dkg zabliszt, de lehet fehérből is, csak ez egészségesebb!: ) 75 ml tej+3 kk kristálycukor, 2,5 dkg élesztő.
Tésztába: 3 kk
Lekenéshez: 15 dkg
Tetejére: 1 tojás
A fűszerek Toldi Fűszer termékek

*

Elkészítés:

Langyos tejben felfuttatom az élesztőt és 1 kk cukrot, majd összegyúrom a liszttel, tojással, 2 teáskanál cukorral, 3 kk sóval, kefírrel vagy tejföllel, és az olajjal. Ha megkelt, kisodrom laposra, megkenem az egész tetejét margarin+só keverékével, majd feltekerem, mint egy kalácsot, 5-6 részre osztom, elvágom, köröket formálok és újra kinyújtom. Ékeket vágok belőle ( ahogy a pizzát szoktuk felszelni ) és feltekerjük kifli formájúakra. Sütőpapíros tepsin megkenjük tojássárgával, néhányat megszórunk szezámmaggal, a többit lenmaggal és fél órát még pihentetjük. 20-25 perc alatt 180 fokon aranybarnára sütjük őket és vizes konyharuhával lefedjük! Kitűnő önmagában is vagy sokféle leveshez.

SZEZÁM-ÉS LENMAGVAS KIFLIK ZABLISZTBŐL

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

SZEZÁM-ÉS LENMAGVAS KIFLIK ZABLISZTBŐL