Hozzávalók:
35 dkg zabliszt, de lehet fehérből is, csak ez egészségesebb!: ) 75 ml tej+3 kk kristálycukor, 2,5 dkg élesztő.
Tésztába: 3 kk
Lekenéshez: 15 dkg
Tetejére: 1 tojás
A fűszerek Toldi Fűszer termékek
*
Elkészítés:
Langyos tejben felfuttatom az élesztőt és 1 kk cukrot, majd összegyúrom a liszttel, tojással, 2 teáskanál cukorral, 3 kk sóval, kefírrel vagy tejföllel, és az olajjal. Ha megkelt, kisodrom laposra, megkenem az egész tetejét margarin+só keverékével, majd feltekerem, mint egy kalácsot, 5-6 részre osztom, elvágom, köröket formálok és újra kinyújtom. Ékeket vágok belőle ( ahogy a pizzát szoktuk felszelni ) és feltekerjük kifli formájúakra. Sütőpapíros tepsin megkenjük tojássárgával, néhányat megszórunk szezámmaggal, a többit lenmaggal és fél órát még pihentetjük. 20-25 perc alatt 180 fokon aranybarnára sütjük őket és vizes konyharuhával lefedjük! Kitűnő önmagában is vagy sokféle leveshez.