Hozzávalók:
2 kg fejes fehér káposzta
• 1 kg paprika fehér
• ½ kg vöröshagyma
• ½ kg sárgarépa
• 30 dkg kristálycukor
• 3 dl olaj
• 2-3 dl 10% – os ecet
• 8 dkg só
*
Elkészítés:
Nagy edénybe a hozzávalókat vékonyan legyalulom, a sárgarépát papírvékony karikára. Hozzárakom a cukrot, sót, ecetet, olajat és jól összekeverem, így hagyom letakarva addig, míg felére össze nem esik. Az ízek összeérnek ez alatt az idő alatt. A befőttes üvegeket és a tetejüket szaliciles vízben mosom el és így teszem bele a salátát majd a levét ráöntöm, lezárom az üvegeket. Hűtőben max. 1 hónapig tartható. Nagyon soknak tűnik, de össze fog esni és máris kevesebb lesz. Aki a csípőset szereti, gyalulhat bele erős paprikát is.