Szerb palacsinta

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

János

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

Könnyű

Szerb palacsinta

Szerb palacsinta

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

Palacsinta tésztát készre sütjük. 8 db-ot.
20 dkg liszt (10 ek)
3 dl tej
2 dl víz
2 egész tojás

1 dl étolaj
olaj a sütéshez
Töltelék
2 db alma
fahéj, cukor ízlés szerint
1 dl tejszín
nel simára keverjük.
Öntet:
5- 5 dkg vaníliásöntet, étcsokoládé

*

Elkészítés:

Ennél a palacsintánál habverővel simára keverjük az alkotórészeket, és ha jó, akkor adjuk hozzá az étolajat.
Így csak az első palacsintánál kell olajat tenni a palacsinta sütőbe.
Ha édes palacsintát készítünk porcukrot teszünk a tésztába
Töltelék elkészítése:
Az almát meghámozzuk és lereszeljük.
Fahéjjal, cukorral megszórjuk, és lepároljuk.
Külön cukrot karamellizálunk, és tejszínnel simára keverjük.
Öntet:
Tejszínes habarással sűrűre keverjük a vaníliás öntetet..
A csokoládét gőz felett megolvasztjuk.
A palacsinta közepére teszem a tölteléket és egymásra hajtom.
A fahéjas almával töltött palacsintát a két öntettel egyenlő arányban ízlésesen leöntjük, és tálaljuk.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Szerb palacsinta