Hozzávalók:
Hozzávalók:
40 dkg DIABESTAR liszt, 5 dkg lenmagliszt, 2 dkg friss élesztő, 1 teáskanál, búzasikér,körülbelül 320-350 ml langyos víz (só nem kell bele mert a lisztbe van)
*
Elkészítés:
Elkészítése:
a liszteket, sikért összekeverem, élesztőt belemorzsolom, (nem futatom) és a langyos vizet lassanként hozzá adagolom. Jól kidolgozom és 30 percig kelesztem. Ha letelt a 30 perc akkor átdolgozom, kelesztő tálba teszem és hagyom duplára kelni. Egy jénait szíllikonos sütőpapírral kibélelek a tésztát megformálom és hagyom duplára kelni, vizel bespiccelem a tésztát és tetetőt. Előmelegített sütőbe 220 fokon lefedve 30 percig sütöm majd tető nélkül 200 fokon sütöm tovább. (akkor jó ha a kenyér alja kopog )
(A lisztet valamelyik nagy áruházból hozták a gyerekeim)