szénhidrát csökkentett kenyér

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Ilona

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

1

Előkészítési idő (perc)

120

Sütési / főzési idő (perc)

45

Nehézség

szénhidrát csökkentett kenyér

Recept leírás:

Hozzávalók:

Hozzávalók:
40 dkg DIABESTAR liszt, 5 dkg lenmagliszt, 2 dkg friss élesztő, 1 teáskanál, búzasikér,körülbelül 320-350 ml langyos víz (só nem kell bele mert a lisztbe van)

*

Elkészítés:

Elkészítése:
a liszteket, sikért összekeverem, élesztőt belemorzsolom, (nem futatom) és a langyos vizet lassanként hozzá adagolom. Jól kidolgozom és 30 percig kelesztem. Ha letelt a 30 perc akkor átdolgozom, kelesztő tálba teszem és hagyom duplára kelni. Egy jénait szíllikonos sütőpapírral kibélelek a tésztát megformálom és hagyom duplára kelni, vizel bespiccelem a tésztát és tetetőt. Előmelegített sütőbe 220 fokon lefedve 30 percig sütöm majd tető nélkül 200 fokon sütöm tovább. (akkor jó ha a kenyér alja  kopog )
(A lisztet valamelyik nagy áruházból hozták a gyerekeim)

szénhidrát csökkentett kenyér

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

szénhidrát csökkentett kenyér

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!