Hozzávalók:
Szénhidrát csökkentett expressz croissant
Hozzávalók:
40 dkg liszt Diabet mix liszt
30 dkg Diabestar liszt
1 pohár joghurt vagy kefír (140 g)
2 dl tej
1 kk só
1 evőkanál DW édesítő negyedannyi
2 tojás
5 dkg élesztő
25 dkg hideg vaj
1 tojás a kenéshez
*
Elkészítés:
A vaj kivételével a hozzávalókból tésztát dagasztunk, majd hűtőben pihentetjük másfél órát.
Ezután nyolc egyenlő részre vágjuk, egyenként kör alakúra, vékonyra kinyújtjuk.
A hideg vajat lereszeljük, és a lapokat megszórjuk vele, úgy, hogy egymásra fektetjük.
A felső lapra nem kell vaj.
Ezután kinyújtjuk 2-3 mm vastagra, és 16 cikkre vágjuk, feltekerjük, tepsibe, vagy tálcára tesszük, és egy éjszakát pihentetjük a hűtőben.
Másnap lekenjük tojással, megszórjuk reszelt sajttal, és hideg sütőbe téve kezdjük el a sütést, a sütőt 180 fokra állítjuk.
Kb.
fél óra alatt készült el.