Szélrózsa,

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Ili

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

180

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

Haladó

Szélrózsa,

Recept leírás:

Hozzávalók:

Kovász:1dl langyos tej,1 evőkanál kalácsliszt,2 dkg élesztő,1 evőkanál cukor.Tészta:a kovász+50 dkg kalácsliszt+1 mokkáskanál só+1/2 dl olaj+1 tojássárgája+2 dl langyos tej,2 evő kanál cukor+1 csomag vaniliáscukor, A kakaós tésztához: 2 evő kanál kakaópor+2 evőkanál cukor+2 evőkanál tej.

*

Elkészítés:

A kovász hozzávalóit összekeverem, és hagyom hogy az élesztő felfusson.
A tészta hozzávalóit dagasztó gépbe, vagy tálba ( én a kenyérsütő üstjében ), rakom hozzá öntöm a kovászt és hagyom hogy simára keverje.
Mikor kész, a tésztát ketté osztom, az egyik felét vissza teszem, hozzá adom a kakaót a cukrot és a tejet, és simára kevertetem.
Hagyom kelni, 30-35 percet, majd átdagasztom, és újra hagyom kelni, 10-15 percig mind a két tésztát.
Enyhén lisztezett deszkára boritom, és 10-10 egyforma gombócot készitek.
Fóliával letakarom 15 percre hogy rugalmas legyen.
Rudakat készitek és a két végén össze párositok egy kakaósat meg egy vaniliásat, szépen kisodrom, hogy szét ne jöjjenek és mint a császárzsemlét össze kötözöm.
Tepsire rakom, kelesztem, 25 percig tojás fehérjével meg kenem, 190 fokon készre sütöm.

Szélrózsa,

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Szélrózsa,

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!