Székelykáposzta, hántolt tönkölybúzával

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

180

Sütési / főzési idő (perc)

120

Nehézség

Haladó

Székelykáposzta, hántolt tönkölybúzával

Recept leírás:

Hozzávalók:

1 kg kockára vágott lapocka
2 kg savanyú káposzta
3 fej vöröshagyma
1 tasak (125g) ÉLetfa Élelem hántolt tönkölybúza főzőtasakos
3 db babérlevél
feketebors (egész)
zsír
pirospaprika

Tálaláshoz: tejföl

*

Elkészítés:

A húst és a hagymát felkockázom.
Zsíron üvegesre dinsztelem a hagymát, ráteszem a húst, és fehéresedésig dinsztelem, rászórom a pirospaprikát, hozzáadom a savanyúkáposztát, és felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje.
Megsózom, belerakom a szemesborsot, a babérlevelet, majdnem teljesen puhára párolom, és hozzáadom a csomagoláson lévő utasítás szerint elkészített hántolt tönkölybúzát, összeforralom, ha szükséges a vizet pótolom, megkóstolom, ha kell utána sózok.
Tejföllel tálalom.

Székelykáposzta, hántolt tönkölybúzával

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Székelykáposzta, hántolt tönkölybúzával

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!