Hozzávalók:
1 kg kockára vágott lapocka
2 kg savanyú káposzta
3 fej vöröshagyma
1 tasak (125g) ÉLetfa Élelem hántolt tönkölybúza főzőtasakos
3 db babérlevél
feketebors (egész)
zsír
pirospaprika
só
Tálaláshoz: tejföl
*
Elkészítés:
A húst és a hagymát felkockázom.
Zsíron üvegesre dinsztelem a hagymát, ráteszem a húst, és fehéresedésig dinsztelem, rászórom a pirospaprikát, hozzáadom a savanyúkáposztát, és felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje.
Megsózom, belerakom a szemesborsot, a babérlevelet, majdnem teljesen puhára párolom, és hozzáadom a csomagoláson lévő utasítás szerint elkészített hántolt tönkölybúzát, összeforralom, ha szükséges a vizet pótolom, megkóstolom, ha kell utána sózok.
Tejföllel tálalom.