Hozzávalók:
A fűszerek Toldi Fűszer termékek:
www.toldifuszer.hu
50 dkg sertéscomb vagy lapocka
50 dkg savanyított káposzta
1 fej vöröshagyma
só, őrölt feketebors, pirospaprika
napraforgó olaj
kevés rizs
*
Elkészítés:
A megmosott sertéscombot kockákra vágjuk, és apróra vágott hagymás zsiradékon pörköltet készítünk (a megdinsztelt hagymát megszórjuk ízlés szerint őrölt feketeborssal, pirospaprikával, majd rádobjuk a húskockákat).
Amikor a hús félig puhára főtt, hozzáadjuk a káposztát (ha túl savanyúnak ítélnénk, előtte hideg vízben átmossuk), és a megmosott rizst. Valamint annyi meleg vizet, amennyi éppen ellepi. Sózzuk ízlés szerint. Csendesen puhára főzzük.
Tálaláskor kínálhatunk hozzá tejfölt.