Hozzávalók:
2 vöröshagyma
kis zsír, vagy olaj
őrölt pirospaprika
bors, só
majoránna
darált paprika
paradicsomlé
1 malac köröm és 3 farok (bármilyen hús jó, ki mit szeret!)
2-3 gerezd fokhagyma
1/2 kg savanyú káposzta
1 kis pohár tejföl
*
Elkészítés:
Sült zsíron megdinszteltem két vöröshagymát, majd megszórtam őrölt pirospaprikával, fehérborssal, majoránnával, tettem rá 1 evőkanál nyers daráltpaprikát, amit sóval raktam el, és öntöttem rá saját befőzésű paradicsomot, 2 gerezd fokhagymát is metéltem bele, ebben dinszteltem egy darabig a húsokat, majd felengedtem vízzel, kicsit sóztam még, és kb.
félidőben hozzátettem a kevés vízből megmosott káposztát, ezzel készre főztem.
A végén 1 pohár tejfölt, 1 evőkanál liszttel, kis vízzel jól elkevertem, és ezzel habartam be a káposztát, egyet forrt vele, és már készen is van.
Nagyon finom lett!
Én ezekből a cupákosokból szeretem, nem a száraz húsból!