Székelykáposzta

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

90

Nehézség

Könnyű

Székelykáposzta

Székelykáposzta

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

60 dkg sertéslapocka
1 kg hordós káposzta
1 nagy fej hagyma
3 kk. pirospaprika
3 ek. zsír
10 dkg rizs
2 babérlevél
4 gerezd fokhagyma
3 dl tejföl

bors

*

Elkészítés:

A sertéslapockát felkockázom, a zsírból, hagymából, pirospaprikából pörköltalapot készítek, ráteszem a húst, átforgatom, sózom, borsozom,  felengedem vízzel és fedő alatt, mindig kevés vizet hozzáadva félpuhára párolom. Amikor félig puha  a hús, hozzáteszem a hordós káposztát (savanyúságától függ, hogy át kell-e mosni), a babérlevelet, a fokhagymát és együtt főzöm tovább. Amikor már minden  puha, hozzáteszem a rizst, 5 percig kevergetve főzöm, majd a fedőt rátéve egy konyharuhával letakarom az edényt, amíg megpuhul a rizs. Ez kb. 10-15 perc. Ekkor  hozzáteszem a tejfölt és még sót, borsot ha szükséges, együtt is jól összeforralom. Tálaláskor még teszünk rá tejfölt, de anélkül is finom, mert már van benne is jócskán.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Székelykáposzta