Hozzávalók:
Tésztához:
21 dkg liszt
7dkg cukor
14 dkg vaj vagy 10 dkg zsír
1 cs sütőpor
1 tojás
Diós masszához:
21 dkg darált dió
21 dkg cukor
4 tojás
kevés rum
Töltelék:
lekvár
*
Elkészítés:
A tésztához valókat összegyúrjuk,gáztepsibe tesszük.
A diós masszához az egész tojásokat elkeverjük a cukorral, hozzáadjuk a darált diót, ízesítjük kevés rummal, majd a tésztára simítjuk.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb.25 percig sütjük.
Hűlni hagyjuk,kettévágjuk és lekvárral összeragsztjuk úgy,hogy mindkét felén a diós rész kerüljön kívülre.
Tipp:
Én mindig két adagot sütök,így nem kell vagdosni,csak egymásra borítani.Hagyjuk teljesen kihűlni,mert a diós massza melegen eléggé ragad!