Székely halászlé

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

János

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

90

Nehézség

Könnyű

Székely halászlé

Székely halászlé

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

ponty: 2000 g
kárász: 4 db
hagyma: 1400 g
fokhagyma: 1 fej
só: csipetnyi
egész bors: 1 kávéskanál
erős őröltpaprika: 1 evőkanál
édes őröltpaprika: 3 evőkanál

*

Elkészítés:

A pontyot megtisztítjuk, belsőrészét kiszedjük, kifilézzük húsos részen beírdaljuk, szeletekre vágjuk, enyhén megsózzuk. A csontból és a megtisztított kárászból alaplevet főzünk, a vöröshagymát felszeleteljük és hozzáadjuk a halléhez a fűszerekkel együtt.
Másfél órai főzés után a csontot kiszedjük, majd átpasszírozzuk.
Pirospaprikát adunk hozzá és belefőzzük a felszeletelt halat. Szükség esetén még fűszerezzük.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Székely halászlé