Hozzávalók:
150 g. spagetti,
4 szelet füstölt szalonna,
1/2 fej lila hagyma,
1/2 szál lángolt házikolbász,
1 tojás,
2 kanál tejföl,
néhány levél petrezselyem zöld,
kevés só, frissen őrölt bors.
*
Elkészítés:
A spagettit, sós, lobogó vízben feltesszük főni.
A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, a kolbászt felaprózzuk.
A szalonnát zsírjára sütjük, a tepertők nagyobb részét kiemeljük.
Az apróra kockázott kolbászt is megsütjük, majd azt is eltávolítjuk a serpenyőből.
A visszamaradt zsiradékon, a felkarikázott lila hagymát enyhén megfonnyasztjuk, majd a közben megfőtt spagettit, közvetlenül a serpenyőbe szedjük.
Leöblíteni, lecsöpögtetni nem kell !
Két evőkanál tejföllel elkeverjük a tojást, majd a serpenyőben hozzáforgatjuk a tésztához.
Enyhén sózzuk, borsot őrlünk rá.
Apróra vágott petrezselyem zölddel ízesítjük.
A megsült tepertőkkel, a kolbásszal is összekeverjük, félretett kakastaréjra sült szalonnával, aprított petrezselyem zölddel tálaljuk.