Hozzávalók:
étolaj: 1 evőkanál
pulykacomb: 80 dkg
sárgarépa: 10 dkg
gyökér: 10 dkg
zöldborsó: 5 dkg
vöröshagyma: 5 dkg
babérlevél: 1 levél
citromlé: negyed citromból
citrom: 4 karika
petrezselyem zöld: fél csomó
tárkony levél: 1 db
só: csipetnyi
bors: csipetnyi
ételízesítő: 1 mokkáskanál
tejföl: 1 dl
keményítő: csipetnyi
csiga tészta: 5 dkg
cipó: 4 db
*
Elkészítés:
A pulykacombot megmossuk, összevágjuk 1×1 cm kockákra.
Finomra vágott vöröshagymát olajon megpároljuk. Rárakjuk a fűszereket, babérlevelet, citromlét, tárkonyt. Ha a hús már félig puha, akkor hozzáadjuk az 1×1 cm-es kockára vágott zöldségeket, zöldbabot, és tovább pároljuk. később felengedjük vízzel.
Ha a hús és a zöldség puha, akkor liszttel és a tejföllel besűrítjük a levest. A tetejére tejfölt és egy szelet citromot rakunk. A cipót a kalapjánál elvágjuk, kiszedjük a belét. A kész levest a cipóban tálaljuk, tejfőllel díszítjük, és visszarakjuk a levágott cipó fedelét.