Szegedi cipósleves

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

János

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Könnyű

Szegedi cipósleves

Szegedi cipósleves

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

étolaj: 1 evőkanál
pulykacomb: 80 dkg
sárgarépa: 10 dkg
gyökér: 10 dkg
zöldborsó: 5 dkg
vöröshagyma: 5 dkg
babérlevél: 1 levél
citromlé: negyed citromból
citrom: 4 karika
petrezselyem zöld: fél csomó
tárkony levél: 1 db
só: csipetnyi
bors: csipetnyi
ételízesítő: 1 mokkáskanál
tejföl: 1 dl
keményítő: csipetnyi
csiga tészta: 5 dkg
cipó: 4 db

*

Elkészítés:

A pulykacombot megmossuk, összevágjuk 1×1 cm kockákra.
Finomra vágott vöröshagymát olajon megpároljuk. Rárakjuk a fűszereket, babérlevelet, citromlét, tárkonyt. Ha a hús már félig puha, akkor hozzáadjuk az 1×1 cm-es kockára vágott zöldségeket, zöldbabot, és tovább pároljuk. később felengedjük vízzel.
Ha a hús és a zöldség puha, akkor liszttel és a tejföllel besűrítjük a levest. A tetejére tejfölt és egy szelet citromot rakunk. A cipót a kalapjánál elvágjuk, kiszedjük a belét. A kész levest a cipóban tálaljuk, tejfőllel díszítjük, és visszarakjuk a levágott cipó fedelét.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Szegedi cipósleves