Hozzávalók:
- 30 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 db tojás
- 5 dkg margarin
- 10 dkg házi zsír
- 15 dkg finomliszt
- 15 dkg rétesliszt
- 10 dkg búzadara
- 1 csomag sütőpor
- 30 dkg fekete szeder
- 1 tk mézeskalács fűszerkeverék
Elkészítés:
A szedret megmossuk lecsepegtetjük
A cukrot és a vaníliás cukrot a 3 egész tojással habosra keverjük.
A margarint és a zsírt felolvasztjuk ezek hozzáadásával tovább keverjük.
A lisztekhez hozzákeverjük a sütőport és hozzáadjuk a masszához.
Az így kapott tésztához adjuk a lecsepegtetett szedret amit előbb beleforgatunk a búzadarába.
Óvatos mozdulattal mehet bele a mézeskalács fűszer.
Sűrűbb tésztát kapunk.
A tepsi 29×32 cm kipapírozzuk .
Elsimítjuk a masszát egyenletesen.
180 fokra elő melegített sütőben , 25-30 perc alatt megsütjük.
Tetejét vaniliás porcukorral megszórjuk
Jó étvágyat hozzá!


