Hozzávalók:
60 dkg szeder (fagyról is jó)
háztartási keksz(25-30 db)
20 dkg cukor
400 ml tejszinhab
20 dkg maszkarpone
2 vaniliacukor
2 vaniliás puding
2 lapzselatin
darált dió a tetejére
*
Elkészítés:
A szedret a cukorral,vaniliacukorral összefőzöm hozzáadom a pudingokat és ezzel is összefőzöm.
A zselanint beáztatom felolvasztom(nem főzöm) a szederhez keverem és hülni teszem.
Kikavarom a maszkarponét a vanilcukorral.
Felverem a tejszinhabot jó keményre.
A két krémet összevegyitem.(a maszkarpone+tejszinhab)
A tortaringet egy tortástányérra teszem és kirakom az alját keksz +szedres krém +maszkarponeskrém …ezt kétszer megismétlem, maszkarponeval fejezem be.Tetejét darált dióval szórtam meg.
Lehet mogyoróval ,daráltkeksszel vagy pirtott mandulával is (mi van kéznél)!