Hozzávalók:
15 dkg szeder
8-10 dkg kristálycukor (4-5 evőkanál)
2 evőkanál citromlé
0,5 dl meggy lé
2,5 dl tejszín
*
Elkészítés:
Egy tálban, a szedret a kristálycukorral, citromlével, meggy lével összekeverjük, fóliával letakarjuk, és egy órát állni hagyjuk szobahőmérsékleten. Bot-mixerrel/turmixszal pépesítjük.
A tejszínt habbá verjük, összekeverjük az átpasszírozott (műanyag szűrőn) gyümölcsös anyaggal. Hűtőben jól lehűtjük.
Fagylaltgépbe öntjük és a kívánt állagra készítjük, majd zárható dobozban a mélyhűtőbe tesszük.
(Gép nélkül: az összekeverés után, zárható dobozban a mélyhűtőbe tesszük. 30-40 percenként, 3-4 alkalommal átkeverjük.)
Fogyasztás előtt 5-10 perccel kivesszük. Tetszés szerint díszítjük. – 14-16 gombóc
Csokoládéfagylalttal is kitűnő.
(Saját recept)